ΘΕΟΦΡΑΣΤΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΡΕΣΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

 

Greek version     

 

Η ιστοσελίδα μας φιλοξενείται από το sch.gr

Ιστορία του σχολείου

Ένα κείμενο που αναφέρεται στην ιστορία του σχολείου μας  γραμμένο  από τη μαθήτρια Μυρσίνη-Αναστασία Δημακοπούλου.

Ιστορία της Ερεσού

Η ιστορία του τόπου μας σ' ένα ευσύνοπτο κείμενο που έγραψε η μαθήτρια Μανούσου Ιωάννα.

Θεόφραστος και Σαπφώ

Δύο μεγάλες προσωπικότητες της αρχαιότητας  που γεννήθηκαν στην Ερεσό. Μια σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου τους από τις μαθήτριες Σαββέλου Δέσποινα και Τρέντου Αναστασία.

Τοπικό Ιδίωμα

Η μαθήτρια Παγκαλίνη Δέσποινα κατέγραψε την ερεσιώτικη γλώσσα σ' ένα λεξικό το οποίο ανανεώνεται συνεχώς.

Ήθη και έθιμα

Ο μαθητής Σάββας Βασίλης βασισμένος σε διηγήσεις ηλικιωμένων ανθρώπων της περιοχής γράφει για τα έθιμα της Ερεσού.

Συνταγές της Ερεσού

Οι μαθητές του σχολείου έγραψαν παραδοσιακές συνταγές της Ερεσού και σας καλούν να τις δοκιμάσετε.

Έργα ζωγραφικής

Έργα ζωγραφικής μαθητών του σχολείου.

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

 

Διόρθωση όλων των μεταφράσεων από την δίγλωσση μαθήτρια μας Αναστασία Α'  γυμνασίου.

 

ΠΟΛΩΝΙΑ

μετάφραση Αναστασία α΄γυμνασίου

Ήταν στο τελείωμα ενός όμορφου καλοκαιριού. Τα χρώματα του φθινοπώρου είχαν αρχίσει να εμφανίζονται δειλά και μια αίσθηση του χρόνου που περνάει πλανιόταν στον αέρα. Μια ομάδα από φίλους από το τοπικό σχολείο συναντήθηκαν στο μυστικό τους τόπο κάτω από το πελώριο δέντρο στην πίσω αυλή του σχολείου τους.

"Γιατί να μην κάνουμε κάτι το τελευταίο σαββατοκύριακο των διακοπών;" είπε ένα από τα κορίτσια. Τα μαλλιά της ήταν σκούρα κόκκινα και είχε ένα μακρινό χαμόγελο στα χείλη της.

"Καλή ιδέα" απάντησε το αγόρι με τις φακίδες στο πρόσωπο.

"Που θέλετε να πάμε παιδιά; ρώτησε ο Φίλιπ. Ήταν ένα όμορφο και αθλητικό αγόρι και κάθε κορίτσι στην πόλη θα ήθελε να είναι το κορίτσι  του.

"Ξέρω ένα μέρος..." είπε η Μαίρη, το πιο ντροπαλό και το πιο έξυπνο μέλος της ομάδας. "Υπάρχει ένα χωρίο , που ονομάζεται Λευκή καρδιά, εκεί οι άνθρωποι πίστευαν στον Θεό με τα 4 πρόσωπα. Μπορούμε να πάμε εκεί και να δούμε τον παλιό μεσαιωνικό καθεδρικό ναό, ο οποίος..."

"Βαρετόοοοο!" την διέκοψε ο Φίλιππός στη μέση της πρότασης. "Υπάρχει καμιά λίμνη ή έστω καμία ντίσκο για χορό στο χωριό;"

"Έλα τώρα Φίλιπ" είπε η κοκκινομάλλα Ελισάβετ. "Κολυμπούσες και χόρευες δύο ολόκληρους μήνες. Ας κάνουμε κάτι άλλο για αλλαγή. Κάτι διαφορετικό, τρελό.

"Ναι,ναι! Ας το κάνουμε! " είπε ο αγόρι με τις φακίδες και φωτίστηκαν τα μάτια του.

"Χμ... μπορεί να έχει πλάκα τελικά" είπε ο καλοσχηματισμένος Μαρκ, που είχε παραμείνει σιωπηλός μέχρι τώρα.

"Βλέπω ότι η ιδέα αρέσει σε όλους, οπότε... τι μπορώ να πω; πείραξε ο Φίλιπ τους φίλους του." Ας συναντηθούμε εδώ αύριο στις 8:00 π.μ. Πάρτε τις σκηνές και τα σλιπιγκ μπαγκ"

"Τα λέμε παιδιά!"

"Τα λέμε"

Ενθουσιασμένοι οι φίλοι τρέχουν στα σπίτια τους  για να ετοιμάσουν τα πράγματα. Κανένας τους δεν περίμενε ότι αυτή η βδομάδα θα ήταν η πιο τρομαχτική εμπειρία της ζωής τους. Δεν ήξεραν ότι ο καθεδρικός ναός λεγόταν ότι είναι στοιχειωμένος και μια σειρά από μυστηριώδη ατυχήματα είχαν συμβεί εκεί τελευταία.

Β Ο Υ Λ Γ Α Ρ Ι Α

μετάφραση Ευαγγελία Β΄ γυμνασίου

Το επόμενο πρωινό η Μαίρη, ο Φίλιπ, η Ελισάβετ, ο Μαρκ και το αγόρι με τις φακίδες ο Ντέιβιντ πήγαν στο χωριό της Λευκής Καρδιάς. Ανυπομονούσαν να δουν τον Καθεδρικό ναό. Τα παιδιά έστησαν την σκηνή τους δίπλα στον ναό και αμέσως μετά πήγαν να τον εξετάσουν απ'όλες τις πλευρές. Προς μεγάλη τους έκπληξη ήταν κλειστά. Ο Φίλιπ άρχισε να χτυπά την πόρτα.

"Κλειδωμένα " είπε κάποιος από πίσω τους. Τα παιδιά έμειναν έκπληκτα, όταν έστριψαν τα κεφάλια τους και είδαν έναν άγνωστο να στέκεται πίσω τους. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως και με ποιόν τρόπο ο άνδρας είχε έρθει.

"Κανείς δεν έχει μπει στο ναό για πολύ καιρό. Καλύτερα να φύγετε στα σπίτια σας" είπε κατσουφιασμένα.

Τα παιδιά κοιτάχτηκαν μεταξύ τους αμήχανα. Η Ελισάβετ αποφάσισε να ρωτήσει τον άγνωστο για το ναό, αλλά όταν γύριισε προς το μέρος του δεν ήταν κανείς . Τα παιδιά κοίταξαν τριγύρω, αλλά ο άνδρας είχε εξαφανιστεί.

"Δεν ήρθα μέχρι εδώ για να φύγω χωρίς να δω τον καθεδρικό" είπε ο Φίλιππος. "Θέλετε να δοκιμάσουμε να μπούμε μέσα ναι ή όχι;" ρώτησε παιχνιδιάρικα.

"Γιατί όχι;" απάντησε ο Ντέιβιντ. "Έστω και για λίγο" πρόσθεσε.

Τα παιδιά πήγαν γύρω από τον ναό και είδαν ένα παράθυρο ανοιχτό. Μπήκαν μέσα από το παράθυρο και έμειναν κατάπληκτοι από την καθαριότητα, σαν κάποιος να καθάριζε τακτικά εκεί.

"Δεν έχει επισκεφτεί κανείς τον ναό για πολύ καιρό! Βλακείες" μουρμούρισε ο Φίλιπ.

Άρχισαν να κοιτάνε τις τοιχογραφίες και τα βιτρώ. Ο καθεδρικός ναός ήταν πολύ ωραίος και μεγαλοπρεπής, αλλά υπήρχε κάτι καταθλιπτικό σε αυτό το μεγαλείο. Η παρέα ένιωθε ότι δεν ήταν μόνοι τους, σαν κάποιος να τους παρακολουθούσε με τα μάτια του.

" Αυτό το μέρος είναι ανατριχιαστικό." είπε η Μαίρη.

"Συμφωνώ, νομίζω ότι είδα αρκετά" είπε η Ελισάβετ.

"Εντάξει, αρκετά για σήμερα" συμφώνησε ο Φίλιπ. "Ας φύγουμε"

Πήγαν προς το παράθυρο απ 'όπου είχαν μπει και είδαν ότι ήταν ήδη κλειστό,  όπως και όλα τα άλλα παράθυρα. Ο Μάρκ προσπάθησε να το ανοίξει όμως απέτυχε.

"Πώς θα φύγουμε από εδώ;" ρώτησε χαμηλόφωνα ο ο Ντέιβιντ που ένιωσε τον φόβο να διαπερνά κάθε κύτταρο του σώματος του.

"Θέλω να φύγω από δω! Θέλω να φύγω από δω!" άρχισε να επαναλαμβάνει η Μαίρη κλαίγοντας με λυγμούς.

"Θα κοιμηθούμε εδώ μόνο για μια νύχτα" είπε η Μαίρη προσπαθώντας να την ηρεμήσει. "Το πρωί θα είμαστε στα σπίτια μας" πρόσθεσε.

Η παρέα ξάπλωσε όπου μπορούσε, αλλά έμειναν άγρυπνοι για πολύ ώρα,  μέχρι που η κούραση νίκησε το φόβο τους και κοιμήθηκαν.

 

Ρ Ο Υ Μ Α Ν Ι Α -Τ Ι Μ Ι Σ Ο Υ Α Ρ Α

μετάφραση Αρετή β΄γυμνασίου και Μίλτος στ΄δημοτικού

Περίπου τα μεσάνυχτα η Μαίρη ξύπνησε από κάποιους παράξενους ήχους- πόρτες που άνοιγαν, ψίθυρους και πατημασιές. Ήταν τόσο αγουροξυπνημένη που στην αρχή νόμιζε ότι ήταν στο κρεβάτι της, στο σπίτι της και ότι οι γονείς της έκαναν όλους αυτούς τους θορύβους. Αλλά κάποια απαλή και τρομαχτική  μουσική την έκανε να ανοίξει τα μάτια της και αμέσως να τα ξανακλείσει. Νόμισε ότι ονειρευόταν, αλλά όταν είδε την Ελισάβετ, τον Φίλιπ και τον Μαρκ να κοιμούνται και τον Ντέβιντ να ροχαλίζει  με το στόμα ανοιχτό, θυμήθηκε που βρίσκονταν και τι είχε συμβεί.

Ο καθεδρικός ναός ήταν φωτισμένος από εκατοντάδες κεριά και ήταν γεμάτος από ανθρώπους. Κάποιοι άνδρες φορούσαν μακριούς καφέ  μανδύες και κουκούλες.  Η Μαίρη δεν ήξερε τι να υποθέσει. Τα φώτα , οι άνθρωποι , η μουσική έμοιαζαν εξωπραγματικά.

εε  ξυπνήστε " ψιθύρισε η Μαίρη. Ήθελε να ξυπνήσει τους άλλους, αλλά, όταν γύρισε όλοι τους ήταν ήδη ξύπνιοι.

"Πότε μπήκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εδώ μέσα;" ρώτησε ο Φίλιπ προφανώς ζαλισμένος.

"Τι συμβαίνει εδώ;" ρώτησε ο Μάρκ.

"Αααα... μπορώ να ..... να ... δώ από μέσα τους" είπε η Ελισάβετ τρομοκρατημένη.

"Και και εγώ το ίδιο..." ψιθύρισε ο Φίλιπ.

Και τότε, συνειδητοποίησαν ότι ήταν αλήθεια, μπορούσαν πραγματικά να δουν μέσα από αυτούς.

"Πρέπει να είναι φαντάσματα" είπε η Μαίρη. "Αλλά ίσως δεν μπορούν να μας δουν " είπε η Μαίρη προσπαθώντας να καθησυχάσει τους άλλους και τον εαυτό της.

"Κοιτάξτε... μια νύφη " είπε ο Μάρκ" πρέπει να γίνεται μια γαμήλια τελετή..."

Και ναι ήταν μια νύφη, ένα νέο όμορφο κορίτσι με μαύρα μαλλιά  που φαινόταν πολύ τρομαγμένο και αρκετά δυστυχισμένο.

"Αλλά δεν μπορώ να δω τον γαμπρό" μουρμούρισε ο Φίλιπ.

"Ίσως όλοι να τον περιμένουν " πρόσθεσε ο Ντέιβιντ.

Πράγματι όλοι περίμεναν τον γαμπρό, αλλά τα πρόσωπα τους έδειχναν σαν να παρακολουθούσαν μια κηδεία!!!

"Σώπα " είπε η Μαίρη, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε κάτι από τους ψίθυρους.

Σώπασαν και προσπάθησαν  να καταλάβουν τι έλεγαν τα φαντάσματα,  μπόρεσαν να ακούσουν μόνο τις λέξεις "κατάρα" , " σκληρό" ,  "μυστικό κλειδί" και μια ολοκληρωμένη πρόταση που ειπώθηκε ψιθυριστά από μια γυναίκα που καθόταν πολύ κοντά τους.

"Η Βασίλισσα της Λευκής Καρδιάς δεν πρέπει να παντρευτεί αυτό το τέρας"

 

 

Λ Ι Θ Ο Υ Α Ν Ι Α

μετάφραση Αναστασία  β΄ γυμνασίου και Μίλτος στ΄δημοτικού

Τα παιδιά άρχισαν να καταστρώνουν ένα σχέδιο.

"Έπρεπε να μείνουμε σπίτι" είπε ο Ντέιβιντ.

"Τι; Φοβάσαι;;; Έχουμε μια ευκαιρία για μια πραγματική περιπέτεια για πρώτη φορά στη ζωή μας, και εσύ φοβάσαι;." είπε ο Μάρκ.

"Καλύτερα να προσέχεις τι λες' είπε η Μαίρη "ας προσπαθήσουμε να καταστρώσουμε  ένα σχέδιο!"

"Έχεις τίποτα να προτείνεις;" ρώτησε ο Ντέιβιντ.

"Πρέπει να μάθουμε την κατάρα και  να δούμε πως θα την εξαγνίσουμε" είπε ο Μάρκ.

"Πιστεύετε ότι αυτό το τέρας είναι φιλικό ή πρέπει να αρχίσουμε να τρέχουμε τώρα;" ρώτησε η Ελισάβετ.

"Αααα φοβάμαι!!!"φώναξε ο Φίλιπ και όλοι γύρισαν και τον κοίταξαν.

Ένα από τα κορίτσια  ήταν τόσο φοβισμένο που χτύπησε πάνω στον τοίχο και  αναπάντεχα άνοιξε ένα μυστικό δωμάτιο..

Όταν μπήκαν μέσα στο δωμάτιο βρήκαν μερικά παράξενα αντικείμενα που έμοιαζαν με κρυστάλλους, και η Μαίρη τα πήρε όλα. Ξαφνικά το πάτωμα άρχισε να σείεται και άρχισε να φυσά ένα απαλό αεράκι, σβήνοντας τα καντήλια και αφήνοντάς τους στο απόλυτο σκοτάδι.

Η παρέα τρομαγμένη πλησίασε ο ένας τον άλλο και ενωμένοι συνέχισαν να κινούνται κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, απομακρυνόμενοι από το μέρος όπου είχαν αρχικά αισθανθεί τη δόνηση. Ενώ περπατούσαν στο σκοτάδι, ξαφνικά, έπεσαν μέσα σε ένα τούνελ , που τους έβγαλε σε ένα  χώρο  που έμοιαζε με  εργαστήριο. Εκεί βρήκαν ανθρώπους φυλακισμένους μέσα  σε κελιά σαν  άγρια ζώα ή σαν ζώα που χρησιμοποιούνται σε πειράματα, που έκλαιγαν και ζήταγαν  βοήθεια.

"Οι εξωγήινοι ελέγχουν τις ψυχές μας και αν  πραγματοποιηθεί ο γάμος θα παραμείνουμε φαντάσματα για πάντα..." είπε  φοβισμένα μια φυλακισμένη γυναίκα.

Τα παιδιά κατάλαβαν ότι το τέρας δεν ήταν διαβολικό , αλλά ήταν καταραμένο από τους εξωγήινους, Ξαφνικά ένα από τα φαντάσματα ήρθε προς το μέρος τους:

 "Εμείς παρακολουθούσαμε το γάμο όταν οι εξωγήινοι ήρθαν και τρόμαξαν το γαμπρό και όλους τους καλεσμένους. Ο εξωγήινος πρίγκιπας πήρε τη μορφή του γαμπρού και προσπάθησε να παντρευτεί τη Βασίλισσα. Αν το πετύχει θα μείνουμε παγιδευμένοι αιώνια. Πρέπει να μας σώσετε!!! "

Τα παιδιά έτρεξαν προς την αίθουσα αλλά συνειδητοποίησαν ότι χάθηκαν μέσα στο πλήθος. Η ομάδα των παιδιών σκορπίστηκε μέσα στο πλήθος , όμως πιάστηκαν όλοι από έναν πράσινο εξωγήινο, ο  οποίος τους σταμάτησε χρησιμοποιώντας τις μαγικές του δυνάμεις, κλέβοντας τους τις ψυχές τους και φυλακίζοντας τους μέσα στο εργαστήριο. Η Μαίρη ήταν η μόνη που κατάφερε να κρυφτεί σε μια σκοτεινή γωνιά, ενώ το πλάσμα την έψαχνε απελπισμένα. Η ατμόσφαιρα άρχισε σιγά σιγά να ηρεμεί, τότε φάνηκε  στη Μαίρη η σωστή στιγμή να κινηθεί μέσα στο πλήθος και να βγει έξω από το ναό. Έκανε μερικά βήματα στο σκοτάδι όταν  άρχισε να ακούει μερικούς ανατριχιαστικούς ήχους να έρχονται από πίσω της. Γύρισε απότομα και πέτρωσε από την εικόνα που είδε. Το τρομαχτικό πλάσμα ήταν ακριβώς από πίσω της. Άρχισε να ουρλιάζει και να  τρέχει μακριά. Δεν άντεχε όμως άλλο, οι δυνάμεις και το κουράγιο της άρχισαν να την εγκαταλείπουν και αποφάσισε να παραδοθεί στο τέρας. Πριν την μετατρέψει όμως σε φάντασμα ήθελε να ακούσει για τελευταία φορά τον ήχο του αντικειμένου που αγαπούσε περισσότερο από όλα, του iPod  της. Το άνοιξε και τότε κάτι παράξενο άρχισε να συμβαίνει. Το τέρας άρχισε να ουρλιάζει και το σώμα του  να τρέμει.

          Τότε το κορίτσι πέταξε το iPod προς το τέρας και άρχισε να τρέχει μακριά. Πέντε λεπτά αργότερα βρήκε την έξοδο.

 

Γ Α Λ Λ Ι Α

 

μετάφραση Ισμήνη  β΄γυμνασίου

Η Μαίρη έτρεξε βιαστικά προς το παράθυρο εντελώς φοβισμένη. Ήταν σοκαρισμένη και πανικοβλημένη. Το φοβισμένο κορίτσι ήθελε να κλάψει. Ήταν τελείως απελπισμένη , όταν προσπαθώντας να ανοίξει το παράθυρο, άκουσε ξαφνικά μια γνώριμη φωνή.

"Έλα Μαίρη βρήκαμε την έξοδο"

Ήταν ο Φίλιπ, με την υπόλοιπη παρέα. Ήθελε να τους ρωτήσει πως  ξεφύγαν, αλλά ήταν τόσο σοκαρισμένη για να μπορέσει να μιλήσει.

Μερικά λεπτά αργότερα σταμάτησαν απότομα από τη μεριά της Αγίας Τράπεζας. Η Μαίρη γύρισε και κοίταξε τους φίλους της απορημένη. Αυτοί χαμογελούσαν διαβολικά. Κατευθύνθηκε προς το παράθυρο, αλλά αναπήδησε τρομαγμένη-ο εξωγήινος ήταν ήδη μπροστά της. 'Ηταν εγκλωβισμένη ανάμεσα στους φίλους της και τον εξωγήινο. της είχαν στήσει παγίδα! Πως μπόρεσαν να της το  κάνουν ; Ήταν φίλη τους!!! Μάλλον ο εξωγήινος μάντεψε τις σκέψεις και της είπε διαβολικά:

"Μην είσαι αναστατωμένη μαζί τους. Είναι υπνωτισμένοι."

Η Μαίρη έτρεξε προς το μέρος των φίλων της, ταρακουνώντας τον Μάρκ, ικετεύοντας τον να ξυπνήσει. Αλλά αυτός παρέμεινε ατάραχος. Γύρισε προς το μέρος του εξωγήινου και φώναξε απελπισμένα:

"ΓΙΑΤΙ;;;!"

"Είσαι ίδια με αυτήν..." είπε στον εαυτό του."

" Μα τι λες; "ρώτησε αφού δεν καταλάβαινε τι εννοούσε.

"Είσαι ίδια η πριγκίπισσα μου, η γυναίκα που θα παντρευόμουν. Αλλά τώρα είναι νεκρή, γι'αυτό θα παντρευτώ εσένα.."

 

Ι Τ Α Λ Ι Α

μετάφραση Κλεονίκη  β΄γυμνασίου

"Γιατί ; Γιατί εμένα;" ρώτησε αναρωτήθηκε η Μαίρη.

Ήταν μόνο μια κραυγή από ένα νεαρό κορίτσι σε απόγνωση. Το φως του φεγγαριού αντανακλώντων στα μάτια του εξωγήινου, φωτίζοντας τα αυτήν την φοβερή νύχτα.

Αισθάνθηκε ένα ρίγος στην πλάτη της, όλα αυτά τα παράξενα λόγια σχετικά με τον γάμο την έκαναν δυστυχισμένη.

"Να τρέξω μακριά; Ή μήπως να μείνω εδώ και να παλέψω μαζί του μια και καλή; Να ...."σκέφτηκε.

Έριξε μια ματιά γύρω  για να σιγουρευτεί ότι ο εξωγήινος δεν την είχε φτάσει. Τον παρακολουθούσε με τα μάτια της, όταν ένα παράξενο απαλό φως απλώθηκε στην εκκλησία. Έστριψε προς την κατεύθυνση του φωτός. Γρήγορα όμως ξαναβρήκε τον εαυτό της πριν την βρει ο εξωγήινος και έτρεξε να πιάσει αυτό το απαίσιο πλάσμα , αλλά αυτό εξαφανίστηκε μέσα σε μια ομίχλη.

Προσπαθούσε να καταλάβει την ιστορία. Η Μαίρη  εξοικειώνονταν γρήγορα  με τον κίνδυνο, ειδικά όταν οι φίλοι της βρίσκονταν σε κίνδυνο.  Αλλά τώρα ο εξωγήινος είχε εξαφανιστεί... Σταμάτησε, κοίταξε κάτω και έσφιξε τις γροθιές της με θυμό.

"Πως; Πως γίνεται να τον έχασα;" ψιθύρισε.

Γύρισε πίσω απογοητευμένη εκεί, που μερικά λεπτά νωρίτερα είχε δει τους φίλους της σε αυτήν την τρομερή κατάσταση. Αλλά δεν ήταν κανείς εκεί. Δάκρυα άρχισαν να τρέχουν ξαφνικά από τα μάτια της. ¨Όλες οι ελπίδες για αυτήν και τους φίλους της είχαν χαθεί.

Τότε άκουσε βήματα να την πλησιάζουν. Αμέσως κατάλαβε ότι η ζωή της θα εξαρτιόταν από την επόμενη κίνηση της. Κάτι έπρεπε να κάνει. Η καρδιά της χτυπούσε όλο και πιο γρήγορα, μάζεψε ότι κουράγιο της είχε απομείνει και άρχισε να τρέχει ξανά.

"Μπαααανγκ"  ένας τρομερός θόρυβος αντήχησε στον αέρα.

"Αχ" φώναξε. Χτύπησε κάτι κρύο και σκληρό, μια πέτρινη στήλη όπως ανακάλυψε αργότερα. Κοίταξε γύρω. Όλα ήταν τώρα ήταν  ήσυχα και σιωπηλά.

"Και αυτά τα βήματα...;Θεέ μου, ευτυχώς ήταν δημιούργημα της φαντασία μου." σκέφτηκε.

"Που είστε;" Άρχισε να κλαίει δυνατά η Μαρία. Αλλά καμιά απάντηση δεν ακούστηκε.

Στηρίχτηκε στην πλησιέστερη κολώνα και ένα παράξενο αντικείμενο έπεσε ακριβώς πίσω από την πλάτη της. Έσκυψε και το πήρε στα χέρια της.

"Τι είναι... αυτό; Είναι ένα ... φυλαχτό." είπε με τρεμάμενη φωνή. Στάθηκε και κοίταξε προσεκτικά το φυλαχτό.

Υπήρχε ένα παράξενο σχέδιο πάνω του. Πέρασε τα δάχτυλα της από πάνω του μια, δυο , τρέις φορές αλλά δεν έγινε τίποτε. Το έβαλε γύρω από το λαιμό της, διότι δεν ήθελε να το χάσει. Ήταν συνεπαρμένη με αυτό το αντικείμενο.

Όμως κάτι παράξενο άρχισε να συμβαίνει. Το φυλαχτό  άρχισε να αλλάζει μέσα σε ένα φωτεινό χρυσό χρώμα και άρχισε να κινείται μπρος-πίσω.  Σε λίγο η Μαρία παγιδεύτηκε σε μια τεράστια μαύρη τρύπα.

Ρ Ο Υ Μ Α Ν Ι Α     T G -M U R E S

Ενώ η Μαίρη περπατούσε ζαλισμένη μέσα στη μαύρη τρύπα το φυλαχτό άρχισε να γίνεται φωτεινότερο και φωτεινότερο και άρχισε να δείχνει στη Μαίρη το δρόμο προς ένα μυστικό δωμάτιο. Πάνω στη πόρτα του δωματίου ήταν γραμμένα με μεγάλα κόκκινα γράμματα

"Απαγορεύεται η είσοδος".

 Πίσω από την πόρτα ήταν κρυμμένα όλα τα μυστικά του καθεδρικού ναού. Μυστικά ξεχασμένα, που κανείς δεν θυμόταν πια. Εκεί  μέσα βρήκε μια παλιά περγαμηνη πάνω σε ένα μικρό ξύλινο τραπέζι. Μέσα στο βιβλίο υπήρχε το γενεαλογικό δέντρο της πριγκίπισσας. Το άνοιξε και είδε μια φωτογραφία της πριγκίπισσας. Πραγματικά έμοιαζαν πάρα πολύ.

" Γι'αυτό ο εξωγήινος είχε είπε  :"Είσαι ίδια η πριγκίπισσα μου" σκέφτηκε η Μαίρη πολύ μπερδεμένη. "Τι πρέπει να κάνω τώρα;" αναρωτήθηκε.

Όταν κοίταξε καλυτέρα σε μια φωτογραφία  αναγνώρισε τον  άνδρα που τους είχε προειδοποιήσει όταν προσπαθούσαν να μπουν στον καθεδρικό ναό. Ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός της Πριγκίπισσας της Λευκής Καρδιάς.  She was puzzled and nothing made sense for her anymore.

Την επόμενη στιγμή άκουσε έναν γνώριμο ήχο... Ήταν αυτός ο άνδρας. Κοίταξε πίσω στη περγαμηνη, και κάτω από την φωτογραφία του ήταν γραμμένο :

Ο Άρθουρ της Λευκής Καρδιάς

"Δεν πιστεύω στα μάτια μου! Εσύ;" Ο Άρθουρ ο γηραιός άνδρας είπε "Σας είπα, ότι δεν έπρεπε να έρθετε εδώ. Τώρα οι φίλοι σου βρίσκονται σε κίνδυνο , είναι όλοι τους παγιδευμένοι΄, όπως και εμείς.. "Η Μαίρη ήταν τρομοκρατημένη , τα χέρια της έτρεμαν σαν τα φύλλα που τρέμουν στο φθινοπωρινό αεράκι, και το πρόσωπο της άρχισε να γίνεται χλωμό.Δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη

"Μόνο εσύ μπορείς να μας σώσεις τώρα" είπε ο Άρθουρ με τρεμάμενη φωνή "Μπορούμε  να του στήσουμε παγίδα" είπε στη Μαίρη που τον άκουγε προσεκτικά. Το σκέφτηκε για λίγο και αποφάσισε να ακούσει τον Άρθουρ. Άρχισε να καταστρώνει ένα  σχέδιο ,όμως όταν γύρισε προς τη μεριά του Άρθουρ αυτός δεν ήταν εκεί. Κοίταξε ολόγυρα , αλλά είχε εξαφανιστεί στη σκοτεινιά του δωματίου.

Καθώς άρχισε να βγαίνει από το δωμάτιο σταμάτησε μπροστά σε έναν καθρέφτη. Ήταν καλυμμένος με ιστούς αράχνης. Όταν κοίταξε μέσα στον καθρέφτη το ύφασμα άνοιξε και αντανακλάστηκε η εικόνα της Πριγκίπισσας. Φορούσε ένα υπέροχο ,μακρύ λευκό, μεταξωτό φόρεμα. Η Μαίρη, εντυπωσιάστηκε άγγιξε τον καθρέφτη και ξαφνικά η Πριγκίπισσα της μίλησε. "Σε παρακαλώ βοήθησε με , βοήθησε μας! Η ψυχή μου, οι ψυχές μας είναι παγιδευμένες εδώ από τον πράσινο εξωγήινο, βοήθησε μας" είπε η Πριγκίπισσα με φωνή που έδειχνε φόβο και απόγνωση.  Αλλά όταν η Μαίρη πήρε τα χέρια της από τον καθρέφτη, αυτός έσπασε, και τότε όλα άρχισαν να κουνιούνται.

Άρχισε να προχωράει προς την έξοδο. Καθώς περπατούσε το φυλαχτό άρχισε να χάνει τη λάμψη του Faded away και έμεινε στο απόλυτο σκοτάδι. Έκανε ένα βήμα με τα μάτια της στο πάτωμα και το φυλαχτό  άρχισε να σείεται και καλύφτηκε από μια πράσινη λάμψη. Όταν κοίταξε ψηλά είδε τον εξωγήινο να την κοιτάει. Είχε ένα πανούργο, διαβολικό βλέμμα.

Άρπαξε την Μαίρη και...

E Λ Λ Α Δ Α

Άρπαξε την Μαίρη και διακτινίστικαν στο δωμάτιο με τα κρυμμένα μυστικά του ναού. Εκείνη έκλαιγε και ένιωσε ότι ήταν η τελευταία στιγμή της ζωής της. Ο εξωγήινος της ανακοίνωσε ότι θα έρθουνε οι φίλοι της να την ετοιμάσουν για το γάμο. Αμέσως μετά έφυγε από το δωμάτιο και άφησε πίσω του ένα ηλεκτροφόρο πεδίο που θα απέτρεπε την Μαίρη να φύγει από το δωμάτιο.

Η Μαίρη κάθισε στο πάτωμα σκεπτόμενη με ποιον τρόπο θα μπορούσε να αποδράσει. Ξαφνικά το φυλαχτό έλαμψε δείχνοντας τα κομμάτια του σπασμένου καθρέπτη. Η φωνή της πριγκίπισσας ακούστηκε μέσα από τα κομμάτια του καθρέπτη να της λέει:

"Για να τους σώσεις, χρησιμοποίησε αυτό που έχεις πάνω σου..."

"Ποιο είναι αυτό;" ρώτησε η Μαίρη απορημένη.

"Είναι...." Η πριγκίπισσα δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση της γιατί εμφανίστηκαν οι φίλοι της Μαίρης.

Η Ελισάβετ κρατούσε ένα υπέροχο λευκό φουστάνι, πίσω της ο Φίλιπ έφερνε ένα αραχνούφαντο πέπλο, ενώ δίπλα τους ο Μάρκ είχε στα χέρια του ένα μεγάλο μπουκέτο με άσπρες τουλίπες και τέλος ο Ντέιβιντ έφερνε ένα ζευγάρι νυφικές γόβες.

Οι φίλοι της σαν προγραμματισμένα ρομπότ με ανέκφραστα πρόσωπα άρχισαν να την ντύνουν, ενώ εκείνη επεξεργαζόταν τα λόγια της πριγκίπισσας. Προσπάθησε να σκεφτεί τι ήταν αυτό που θα την βοηθούσε να δραπετεύσει τη στιγμή που η Ελισάβετ της έβγαζε το μπουφάν και θυμήθηκε τους κρυστάλλους που είχε βρει. Ακούμπησε τον ένα, τον κράτησε σφιχτά και αμέσως πέρασαν στο μυαλό της αναμνήσεις από τη ζωή της πριγκίπισσας , την είδε να ακουμπάει τον κρύσταλλο....

( H ελληνικη συνέχεια γράφτηκε από τους μαθητές της α΄ Γιώργο Καταχανά, Αναστασία Φραντζή,  τους μαθητές της β΄Αναστασία Δουγαλέρη, Ευαγγελία Πανταχού, Αρετή Τρέντου , Αγγελική Παπαδοπούλου και Καρολίνα Σίφις και στ΄Μίλτος )

 

 

 

 

Αρχή σελίδας

 

Προηγούμενα έτη

  

Η ομάδα της ιστοσελίδας του σχολείου μας

Λεξικό της ερεσιώτικης γλώσσας

Οι μαθητές δημιουργούν

Εντυπώσεις καθηγητών που υπηρέτησαν στο σχολείο μας

Οι Παραδοσιακές φορεσιές της Ερεσού

Λουλούδια-Φύση

Μαθητές του σχολείου μας φωτογραφίζουν τη φύση της Ερεσού καθώς και τα λουλούδια που υπάρχουν στις αυλές των σπιτιών.

Οι γειτονιές της Ερεσού

Τα σπίτια, οι γειτονιές και τα σοκάκια της Ερεσού σε μία συλλογή από φωτογραφίες που τράβηξαν  μαθητές του σχολείου.

Εκδρομές- Περίπατοι

Φωτογραφίες από εκδρομές και περιπάτους του σχολείου μας.
Γιορτές και εκδηλώσεις
Εθνικές επέτειοι, γιορτές και εκδηλώσεις.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Εκδρομές που πραγματοποιεί το σχολείο μας στο πλαίσιο διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Θεατρική ομάδα

Ποιο έργο θα ανεβάσει φέτος η θεατρική ομάδα του σχολείου μας; Ποιοι μαθητές συμμετέχουν;  Πατήστε εδώ για πληροφορίες.

Συνδέσεις

 

Οικολογία

Αναζήτηση στο Διαδίκτυο

 

© Γυμνάσιο Ερεσού 2007

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ