ΘΕΟΦΡΑΣΤΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΡΕΣΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

 

Greek version  

 

Η ιστοσελίδα μας φιλοξενείται από το sch.gr

Ιστορία του σχολείου

Ένα κείμενο που αναφέρεται στην ιστορία του σχολείου μας  γραμμένο  από τη μαθήτρια Μυρσίνη-Αναστασία Δημακοπούλου.

Ιστορία της Ερεσού

Η ιστορία του τόπου μας σ' ένα ευσύνοπτο κείμενο που έγραψε η μαθήτρια Μανούσου Ιωάννα.

Θεόφραστος και Σαπφώ

Δύο μεγάλες προσωπικότητες της αρχαιότητας  που γεννήθηκαν στην Ερεσό. Μια σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου τους από τις μαθήτριες Σαββέλου Δέσποινα και Τρέντου Αναστασία.

Τοπικό Ιδίωμα

Η μαθήτρια Παγκαλίνη Δέσποινα κατέγραψε την ερεσιώτικη γλώσσα σ' ένα λεξικό το οποίο ανανεώνεται συνεχώς.

Ήθη και έθιμα

Ο μαθητής Σάββας Βασίλης βασισμένος σε διηγήσεις ηλικιωμένων ανθρώπων της περιοχής γράφει για τα έθιμα της Ερεσού.

Συνταγές της Ερεσού

Οι μαθητές του σχολείου έγραψαν παραδοσιακές συνταγές της Ερεσού και σας καλούν να τις δοκιμάσετε.

Έργα ζωγραφικής

Έργα ζωγραφικής μαθητών του σχολείου.

Εντυπώσεις καθηγητών

Σχολικά έτη 2007-09 Τώρα που κλείνει ο κύκλος της 2χρονης «θητείας» μου στο δυσπρόσιτο Γυμνάσιο της Ερεσού, μόνο λέξεις από δυσ- δε μου έρχονται στο νου. Αντίθετα, μπορώ να μιλήσω: 

  • για την ευφορία που ένιωσα όταν πρωτοαντίκρισα το διατηρητέο κτήριο του σχολείου, το χωριό με τα πέτρινα σπίτια και την υπέροχη παραλία

  • την ευτυχία να πηγαίνεις στη δουλειά σου χωρίς αυτοκίνητο

  • την ευκολία με την οποία προσαρμόστηκαν τα δυο μου παιδιά στο νέο τους περιβάλλον και κυκλοφορούσαν μόνα τους (!) στο χωριό

  • την ευχέρεια να αναλαμβάνεις δημιουργικές δραστηριότητες με τα παιδιά του σχολείου, που σε φέρνουν πιο κοντά τους και δίνουν ουσιαστικό νόημα στη δουλειά σου

  • την ευλογία να απολαμβάνεις τις αλλαγές των εποχών, τις μυρωδιές και τα χρώματα της φύσης μετά τη βροχή, τη θέα στην Παναγιούδα και το ηλιοβασίλεμα στο Parasol

  • την εύνοια της τύχης να συνεργάζεσαι με συναδέλφους νέους, δημιουργικούς, μακριά από ίντριγκες και ανταγωνισμούς, απρόσβλητους ακόμα από τη μιζέρια του δημοσιοϋπαλληλικού βολέματος

 

Νιώθω πραγματικά ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που μου δόθηκε να ξεκινήσω την καθηγητική μου πορεία από το Γυμνάσιο Ερεσού. Κι αν μου στέρησε την ομαλή οικογενειακή μου ζωή και με ζόρισε με τα συνεχή ταξίδια στην Αθήνα για να είναι όλη η οικογένεια μαζί, με αντάμειψε με εμπειρίες και αναμνήσεις που θα κρατήσω μέσα μου για πάντα. Γι’ αυτό και είναι ένα μέρος όπου πάντα θα επιστρέφω.

Ευχαριστώ πολύ.

 

Σοφία Παπανικολάου, φιλόλογος

 

 

Σχολικά έτη 2007-09. Σε τρεις μέρες αποχαιρετώ την όμορφη Ερεσό. Συμπληρώθηκαν έτσι τα δύο χρόνια της δυσπρόσιτης ‘’θητείας’’ μου. Σ΄ αυτή τη διετία κατάλαβα  τι  σημαίνει δυσπρόσιτο από την πρακτική του πλευρά. Ωστόσο η εργασία μου στο Γυμνάσιο Ερεσού μπορώ να πω πως με αποζημίωσε. Αυτό οφείλεται τόσο στην καλή συνεργασία με τους μαθητές, όσο και στο πολύ ευχάριστο, άνετο και φιλικό περιβάλλον του Συλλόγου μας. Φεύγω με πολύ καλές αναμνήσεις και με την ελπίδα πως και στο μέλλον θα μπορέσω να βιώσω αντίστοιχες εμπειρίες, δουλεία που να με γεμίζει και καλές σχέσεις με τους συναδέλφους.

Γιαννακάκη Χαρίκλεια, γερμανική φιλολογία.
 

Φεβρουάριος 2009– Ιούνιος 2009. Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα – αν και σύντομη – εμπειρία σ’ αυτό το σχολείο, που το διακρίνουν οι έντονες αντιθέσεις. Σε απομακρυσμένη περιοχή (δυσπρόσιτη) αλλά με «άγρια» ομορφιά του τοπίου.

Οι συνάδελφοι εξαιρετικοί με κατάρτιση, παιδαγωγική ματιά, πολύ όρεξη και δημιουργικότητα. Ο διευθυντής κ. Αμπατζής τους πλαισιώνει και τους ενισχύει. Οι εκπαιδευτικοί είναι εμπνευστές των μαθητών αλλά και παράλληλα αντλούν ιδέες και παρωθούνται σε δραστηριότητες από τα ίδια τα παιδιά. Αυτό το σχολείο δεν αποτελεί μόνο τόπο παροχής γνώσης, αλλά μέσα στους κόλπους του και πέραν του τυπικού ωραρίου καθηγητές και μαθητές βάζουν συνεχώς φιλόδοξους στόχους και τους υλοποιούν από κοινού, εκμηδενίζοντας τη μιζέρια και την απομόνωση της επαρχίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπου σημειώθηκαν και διακρίσεις, είναι η θεατρική παράσταση «Ελένη», η ιστοσελίδα του σχολείου, η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις εντός και εκτός νησιού.

Βέβαια κάποιοι μαθητές ίσως αφενός λόγω της αγροτικής και τουριστικής εικόνας της τοπικής κοινωνίας και αφετέρου λόγω της συχνής εναλλαγής των εκπαιδευτικών, έχουν μαθησιακές ελλείψεις ή/και δυσκολίες. Επίσης ως πληροφορικός πρέπει να μνημονεύσω ότι το υπάρχον εργαστήριο Η/Υ όπως και το γραφείο καθηγητών/διευθυντή είναι πολύ φτωχά για τις ανάγκες του σχολείου. Όμως αυτά τα παιδιά έχουν ψυχή και εσωτερική δύναμη και το αποδεικνύουν καθημερινά! Γι’ αυτό πρέπει εκείνοι που αποφασίζουν από μακριά για την τύχη του σχολείου τους, να δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον και ευαισθησία όπως του αρμόζει και το δικαιούται.

Προσωπικά, ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να ξανασυνεργαστώ με τους προικισμένους συναδέλφους και να ξανανταμώσω τα παιδιά σε μια επόμενη σχολική χρονιά.

Κουτλής Γιώργος, πληροφορικός.
 

Σχολικά έτη 2007-09. Διορίστηκα στο Γυμνάσιο Ερεσού ως δυσπρόσιτο σχολείο. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν (επειδή πηγαινοερχόμουν από Γέρα κάθε φορά) επίπονη, κουραστική. Όμως άσχετα από αυτό ήταν για μένα ωραία εμπειρία. Τα παιδιά, αν και όλο ζωντάνια (χι, χι, χι) πολύ καλά παιδιά. Οι συνάδελφοι εξυπηρετικοί, ο διευθυντής κ.Αμπατζής υπομονετικός  και ανεκτικός με την απειρία  των  νεοδιόριστων συναδέλφων. Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες στη ζωή τους. Σας ευχαριστώ.

Μυτάρου Ελευθερία, θεολόγος.
 

Σχολικά έτη 2006-08. Φεύγοντας από την Ερεσό μετά από δύο χρόνια παραμονής, είναι σίγουρο ότι θα αναπολώ και θα νοσταλγώ πολλές φορές τις ωραίες στιγμές που πέρασα στο Γυμνάσιο. Η καριέρα μου ως καθηγητής ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Θα σας θυμάμαι για πάντα!

 Κυριακόπουλος Νίκος, φυσικός.
 

 Σχολικά έτη 2006-08. Δύο όμορφες και δημιουργικές σχολικές χρονιές στο Θεοφράστειο Γυμνάσιο Ερεσού. Ευχαριστώ τους συναδέλφους, το διευθυντή και κυρίως τα παιδιά για την άψογη συνεργασία. Θα τις θυμάμαι πάντα.

 Σαραντίδης Ευθύμιος, γυμναστής.

 

Αρχική

Προηγούμενα έτη

  

Η ομάδα της ιστοσελίδας του σχολείου μας

Λεξικό της ερεσιώτικης γλώσσας

Οι μαθητές δημιουργούν

Εντυπώσεις καθηγητών που υπηρέτησαν στο σχολείο μας

Οι Παραδοσιακές Φορεσιές της Ερεσού

Λουλούδια-Φύση

Μαθητές του σχολείου μας φωτογραφίζουν τη φύση της Ερεσού καθώς και τα λουλούδια που υπάρχουν στις αυλές των σπιτιών.

Οι γειτονιές της Ερεσού

Τα σπίτια, οι γειτονιές και τα σοκάκια της Ερεσού σε μία συλλογή από φωτογραφίες που τράβηξαν  μαθητές του σχολείου.

Εκδρομές- Περίπατοι

Φωτογραφίες από εκδρομές και περιπάτους του σχολείου μας.
Γιορτές και εκδηλώσεις
Εθνικές επέτειοι, γιορτές και εκδηλώσεις.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Εκδρομές που πραγματοποιεί το σχολείο μας στο πλαίσιο διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Θεατρική ομάδα

Ποιο έργο θα ανεβάσει φέτος η θεατρική ομάδα του σχολείου μας; Ποιοι μαθητές συμμετέχουν;  Πατήστε εδώ για πληροφορίες.

Συνδέσεις

 

Οικολογία

Αναζήτηση στο Διαδίκτυο

 

© Γυμνάσιο Ερεσού 2007-2009

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ