ΘΕΟΦΡΑΣΤΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΡΕΣΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

 

Greek version  

 

Η ιστοσελίδα μας φιλοξενείται από το sch.gr

Ιστορία του σχολείου

Ένα κείμενο που αναφέρεται στην ιστορία του σχολείου μας  γραμμένο  από τη μαθήτρια Μυρσίνη-Αναστασία Δημακοπούλου.

Ιστορία της Ερεσού

Η ιστορία του τόπου μας σ' ένα ευσύνοπτο κείμενο που έγραψε η μαθήτρια Μανούσου Ιωάννα.

Θεόφραστος και Σαπφώ

Δύο μεγάλες προσωπικότητες της αρχαιότητας  που γεννήθηκαν στην Ερεσό. Μια σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου τους από τις μαθήτριες Σαββέλου Δέσποινα και Τρέντου Αναστασία.

Τοπικό Ιδίωμα

Η μαθήτρια Παγκαλίνη Δέσποινα κατέγραψε την ερεσιώτικη γλώσσα σ' ένα λεξικό το οποίο ανανεώνεται συνεχώς.

Ήθη και έθιμα

Ο μαθητής Σάββας Βασίλης βασισμένος σε διηγήσεις ηλικιωμένων ανθρώπων της περιοχής γράφει για τα έθιμα της Ερεσού.

Συνταγές της Ερεσού

Οι μαθητές του σχολείου έγραψαν παραδοσιακές συνταγές της Ερεσού και σας καλούν να τις δοκιμάσετε.

Έργα ζωγραφικής

Έργα ζωγραφικής μαθητών του σχολείου.

Εντυπώσεις μαθητών της Β' Γυμνασίου από τη θεατρική παράσταση στην Αγιάσο

  •  Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν μάθαμε ότι θα πάρουμε μέρος στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς  αγώνες της περιφέρειας μας. Κατευθείαν άρχισε οντισιόν και μετά η διανομή των ρόλων.

   Τώρα  έπρεπε να μάθουμε τους ρόλους μας. Μετά  από λίγο καιρό άρχισαν και οι πρόβες. Οι πρόβες ήταν ευχάριστες , περνούσαμε πάρα πολύ ωραία, μαθαίναμε καινούργια πράγματα, ερχόμασταν κοντά ο ένας στον άλλον. Έτσι πέρασε ο καιρός και μετά από προσπάθεια έφτασε η μέρα που θα δείχναμε τη δουλειά μας.

   Είχαμε φτάσει ήδη στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου ,ένα αξιοθαύμαστο θέατρο ,το οποίο όταν αντικρίσαμε εντυπωσιαστήκαμε. Κατευθείαν αρχίσαμε να τοποθετούμε τα σκηνικά για να ξεκινήσει η τελευταία πρόβα. Δεν μας ένοιαζε τίποτε ούτε η πρωτιά , μας ένοιαζε μόνο να περάσουμε καλά. Στα παρασκήνια επικρατούσε ένα κλίμα χαράς και ευτυχίας.

   Η ώρα που θα παίζαμε  έφτασε. 'Ολοι το διασκεδάσαμε. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Ακόμη και οι θεατές αναγνώρισαν τον κόπο μας και μας καταχειροκρότησαν. Περνούσαν  καλά και αυτό ήταν που μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε.

Αφότου υποκλιθήκαμε και μπήκαμε στα καμαρίνια επικράτησε ένα γιορτινό κλίμα, όλοι ήμασταν χαρούμενοι. Είχαμε αποδείξει τι αξίζουμε και τι αγώνα είχαμε κάνει. Όλοι ήμασταν αγκαλιασμένοι και πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλο από τη χαρά μας.

 

  • Όταν μπήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγιάσου έμεινα με το στόμα ανοιχτό. όταν ανέβηκα πάνω στη σκηνή είχα πολύ άγχος και ας μην είχαμε αρχίσει ακόμα.

Πάνω στα καμαρίνια βαφτήκαμε, ντυθήκαμε και ήρθε η  ώρα να παίξουμε. Όταν ήρθε η ώρα να βγω στη σκηνή φοβόμουν ότι θα έπεφτα . Μόλις βάλανε τη μουσική για να βγω εγώ όλα παιδιά από κάτω άρχισαν να χειροκροτούν, να σφυρίζουν και να φωνάζουν. Αυτό ήταν , έφυγε το άγχος και συνέχισα το νούμερο μου. Μόλις έκλεισε η αυλαία αρχίσαμε να τσιρίζουμε από τη χαρά μας, φιλιόμασταν, αγκαλιαζόμασταν

 

  • Όταν μπήκαμε μέσα στο θέατρο……….. ένα θέατρο φανταστικό , με ωραία καθίσματα , μεγάλα καμαρίνια, αναρωτήθηκα αν εγώ θα έπαιζα σ΄ ένα τόσο όμορφο θέατρο, και όμως αυτή ήταν η αλήθεια. Στην αρχή κάναμε τις πρόβες ,που για να πω την αλήθεια ήταν λίγο βαρετά, μετά ο κόσμος άρχισε να έρχεται και το άγχος άρχισε να βγαίνει από μέσα μας. Πήγαμε πάνω στα καμαρίνια ναι ετοιμαστούμε και χωρίς να το καταλάβω η παράσταση ξεκίνησε. Εγώ ήμουν στα παρασκήνια και έβλεπα την παράσταση μέχρι να έρθει η δική μου σκηνή και είχα τόσο άγχος που έλεγα τη βλακεία έκανα που πήρα μέρος. Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Και να που ανέβηκα στη σκηνή και άρχισα να λέω τα λόγια μου. Η δύσκολη στιγμή πέρασε. Έκανα τη σκηνή μου. Τα παιδιά έλεγαν ότι έπαιξα πολύ καλά την σκηνή μου. Το κοινό ήταν πολύ καλό μαζί μας και αυτό μας ανέβασε πολύ. Ύστερα καθίσαμε λίγο και είδαμε και ένα άλλο θεατρικό και μετά μπήκαμε στο λεωφορείο για την επιστροφή, όπου γινόταν χαμός. Όλοι είμαστε χαρούμενοι επειδή τα πήγαμε πολύ καλά και πάμε για πρωτιά!!!!

 

  • Ένιωσα λίγο άσχημα που δεν έπαιξα στο θέατρο, αλλά όταν γινόταν η επιλογή εγώ δεν ήμουν εδώ. Με εντυπωσίασαν κάποιοι ρόλοι, αλλά ο ρόλος θέλει συγκέντρωση και πρέπει να το ξέρεις απέξω. Κάποιες φορές έχεις τρακ, εγώ πάντως θα ήθελα να παίξω.

 

  • Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Σκίσαμε!!!

Δουλέψαμε πολύ για το θέατρο-στις πρόβες τα αγόρια έκαναν φασαρία και έσπαγαν τα νεύρα των καθηγητριών.

Όταν μπήκα στην αίθουσα έμεινα έκπληκτη. Ήταν υπέροχη. Οι Νηρηίδες ήμασταν πολλές και έπρεπε να βαφτούμε για την παράσταση. Ευτυχώς δεν μας έπιασε υστερία.

ΟΛΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΙ

Το κοινό μας ενθάρρυνε πολύ. Στην σκηνή του Τεύκρου έπεσε ΤΟ γέλιο. Και όταν βγήκαμε οι Νηρηίδες και χορεύαμε λέγανε ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ. Εγώ ήμουν πολύ χαρούμενη. Βέβαια έγινε ένας ψιλοχαμός στο ραπ τραγούδι, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Δεν περίμενα τέτοια ενθάρρυνση από το κοινό, πραγματικά.

Για μένα το θέατρο μας  ήταν το καλύτερο και χάρηκα που φέτος συμμετείχα και εγώ. Μου άρεσε και η σκηνή της Θεώνης, η μουσική, ο φωτισμός. Τα πήγαμε καλύτερα από τις πρόβες.

 

  •  Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, άσχετα που δεν συμμετείχα. Μου άρεσε πολύ η ομαδικότητα που είχαν τα παιδιά. Μετάνιωσα πολύ που δεν ήμουν μέσα στην ομάδα , την επόμενη φορά θα το σκεφτώ καλύτερα.

 

  • Στις πρόβες μαζευόμασταν όλα τα κορίτσια ,μιλούσαμε και ήρθαμε πιο κοντά.

Προσπαθούσαμε όλοι μαζί για ένα καλό αποτέλεσμα και παρόλο που μερικές φορές βαριόμασταν, τώρα που έχει τελειώσει δεν μ΄αρέσει.

Ακόμα και στη διαδρομή για το θέατρο , στο λεωφορείο οι Νηρηίδες λέγαμε όλα τα λόγια δυνατά για να τα θυμόμαστε καλύτερα.

Όταν μπήκαμε στο αναγνωστήριο της Αγιάσου χάρηκα πολύ που ήταν μεγάλο και είχε πολλά καθίσματα και μεγάλη σκηνή. Τα σκηνικά ήταν υπέροχα και βγήκαμε φωτογραφίες με φόντο το Νείλο. Στα καμαρίνια ήταν λίγο στενάχωρα αλλά αυτό αντί να με πειράζει μου άρεσε ακόμα πιο πολύ.

Όταν βάλαμε τις στολές μας ήταν υπέροχα. Ήθελα να πετάξω από τη χαρά μου. Δεν μπορούσα να κλείσω το στόμα μου, μόνο γελούσα.

Ευτυχώς δεν είχαμε πολύ άγχος . Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Οι κυρίες και εμείς κάναμε πολύ καλή δουλειά και τις ευχαριστώ πολύ. Η εμπειρία ήταν υπέροχη.

Ο φωτισμός του θεάτρου ήταν επίσης πολύ βολικός γιατί όταν βγαίναμε οι Νηρηίδες δεν βλέπαμε τον κόσμο και αυτό ήταν ανακουφιστικό.

Πάνω στη σκηνή κάναμε κάποια λάθη. Εκεί τα χέρια μου άρχισαν να ιδρώνουν, αλλά μου άρεσε που τα καλύψαμε και ο κόσμος δεν κατάλαβε τίποτα. Ήμασταν με τα κοντομάνικα και ζεσταινόμασταν. Ποιος να σκεφτεί πάνω στη σκηνή το κρύο. Μόνο στα παρασκήνια ξυλιάζαμε.

Όταν βγήκαμε και κάναμε υπόκλιση, εκεί πια ήταν υπέροχα. Άκουγα τα χειροκροτήματα και ένιωθα ότι όλοι είχαμε παίξει τέλεια. Στα παρασκήνια γινόταν χαμός. Τσιρίζαμε ,αγκαλιαζόμασταν παιδιά και καθηγήτριες. Ήταν υπέροχα. Ευχαριστώ τις καθηγήτριες και τα παιδια που φτιάξαμε το θέατρο τόσο καλά και με τόση χαρά και ζωντάνια.

Επίσης τα παιδιά από τη Λήμνο που μας παρακολουθούσαν μας συγχάρηκαν και μας ανέβασαν πολύ . Μια βδομάδα τώρα μόνο αυτά σκέφτομαι…

 

Αρχή σελίδας

 

Προηγούμενα έτη

  

Η ομάδα της ιστοσελίδας του σχολείου μας

Λεξικό της ερεσιώτικης γλώσσας

Οι μαθητές δημιουργούν

Εντυπώσεις καθηγητών που υπηρέτησαν στο σχολείο μας

Οι Παραδοσιακές Φορεσιές της Ερεσού

Λουλούδια-Φύση

Μαθητές του σχολείου μας φωτογραφίζουν τη φύση της Ερεσού καθώς και τα λουλούδια που υπάρχουν στις αυλές των σπιτιών.

Οι γειτονιές της Ερεσού

Τα σπίτια, οι γειτονιές και τα σοκάκια της Ερεσού σε μία συλλογή από φωτογραφίες που τράβηξαν  μαθητές του σχολείου.

Εκδρομές- Περίπατοι

Φωτογραφίες από εκδρομές και περιπάτους του σχολείου μας.
Γιορτές και εκδηλώσεις
Εθνικές επέτειοι, γιορτές και εκδηλώσεις.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Εκδρομές που πραγματοποιεί το σχολείο μας στο πλαίσιο διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Θεατρική ομάδα

Ποιο έργο θα ανεβάσει φέτος η θεατρική ομάδα του σχολείου μας; Ποιοι μαθητές συμμετέχουν;  Πατήστε εδώ για πληροφορίες.

Συνδέσεις

 

Οικολογία

Αναζήτηση στο Διαδίκτυο

 

© Γυμνάσιο Ερεσού 2007-2009


ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ