ΘΕΟΦΡΑΣΤΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΡΕΣΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

 

Greek version  

 

Η ιστοσελίδα μας φιλοξενείται από το sch.gr

Ιστορία του σχολείου

Ένα κείμενο που αναφέρεται στην ιστορία του σχολείου μας  γραμμένο  από τη μαθήτρια Μυρσίνη-Αναστασία Δημακοπούλου.

Ιστορία της Ερεσού

Η ιστορία του τόπου μας σ' ένα ευσύνοπτο κείμενο που έγραψε η μαθήτρια Μανούσου Ιωάννα.

Θεόφραστος και Σαπφώ

Δύο μεγάλες προσωπικότητες της αρχαιότητας  που γεννήθηκαν στην Ερεσό. Μια σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου τους από τις μαθήτριες Σαββέλου Δέσποινα και Τρέντου Αναστασία.

Τοπικό Ιδίωμα

Η μαθήτρια Παγκαλίνη Δέσποινα κατέγραψε την ερεσιώτικη γλώσσα σ' ένα λεξικό το οποίο ανανεώνεται συνεχώς.

Ήθη και έθιμα

Ο μαθητής Σάββας Βασίλης βασισμένος σε διηγήσεις ηλικιωμένων ανθρώπων της περιοχής γράφει για τα έθιμα της Ερεσού.

Συνταγές της Ερεσού

Οι μαθητές του σχολείου έγραψαν παραδοσιακές συνταγές της Ερεσού και σας καλούν να τις δοκιμάσετε.

Έργα ζωγραφικής

Έργα ζωγραφικής μαθητών του σχολείου.

Σχολική ζωή 2008-09:

23/06/2009: Απόφοιτοι σχολικής χρονιάς 2008-09.
  21/06/2009: Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε την Ελένη του Ευριπίδη σε διασκευή του Β. Αναστασιάδη στην πλατεία της Ερεσού.

11/06/2009: Οι μαθητές του σχολείου μας δημιούργησαν καρτ ποστάλ με φωτογραφίες
 της Ερεσού. Οι κάρτες πωλούνται στη Σκάλα πάνω σε ξύλινες βάσεις,
 που επίσης κατασκεύασαν τα παιδιά.
Τα χρήματα θα διατεθούν για τις εκπαιδευτικές τους εκδρομές.
15/05/2009: Πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων περιόδου Μαΐου - Ιουνίου 2009.
 14/05/2009: Ευχαριστήριο προς το Διευθυντή και τους μαθητές του σχολείου μας με αφορμή τη βράβευση της ιστοσελίδας.
13/05/2009: Η μαθήτρια της Α' Γυμνασίου Πανταχού Ευαγγελία με αφορμή το μάθημα της τεχνολογίας δημιούργησε ένα PowerPoint που αναφέρεται στην τηλεφωνία.
  12/05/2009: Βράβευση της ιστοσελίδας. Το σχολείο μας έλαβε το 3ο βραβείο
στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τη βράβευση Σχολικών Δικτυακών τόπων στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 11/05/2009: Στα πλαίσια των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες ευαισθητοποίησης και έργα ζωγραφικής, τα οποία εκτίθενται στο χώρο του σχολείου.
 08/05/2009: Μία κατασκευή των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ''Ασφαλώς κυκλοφορώ''
08/05/2009: Σχολική εκδρομή. Το σχολείο μας πραγματοποίησε τον τελευταίο του περίπατο στη σκάλα Ερεσού. Οι μαθητές και οι καθηγητές κατέβηκαν από το Χωριό στη Σκάλα περπατώντας από το μονοπάτι μέσα σε μία υπέροχη ανοιξιάτικη διαδρομή. Η επιστροφή έγινε με λεωφορείο.
 07/05/2009: Προσωπογραφίες. Έργα ζωγραφικής του μαθητή της Γ' Γυμνασίου Στέλιου Κόβρα.

04/05/2009: Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eTwinning
''
Η ζωή των νέων στην Ευρώπη'' δημιούργησαν το πρώτο
 τους ιστολόγιο στα αγγλικά. Τα παιδιά ανταλλάσουν πληροφορίες για την καθημερινή ζωή και τα ενδιαφέροντά τους με το
Eltville Gymnasium της Γερμανίας, με το οποίο το σχολείο μας έχει αδελφοποιηθεί στα πλαίσια του eTwinning.

 30/04/2009: Στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος ''Ασφαλώς κυκλοφορώ'' πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή.
29/04/2009: Πανοραμικές φωτογραφίες του σχολείου, του χωριού, της σκάλας Ερεσού
και της Μυτιλήνης.
    28/04/2009: Η Β' και Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησε εργαστηριακά πειράματα Φυσικής και Χημείας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο της Άντισσας παρουσία του Σχολικού Συμβούλου Φυσικών κ. Κρέτζα Δημήτρη.
  27/04/2009: Ένα PowerPoint που αναφέρεται στις περιοχές της Ελλάδος με ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον από το μαθητή της Α' Γυμνασίου Λευτέρη Κοτσίνη.
    08/04/2009: Ανακύκλωση. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο ''Η οικογένεια μου, το χωριό, εγώ,...τα σκουπίδια'', τα απορρίμματα που είχαν συλλέξει οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (παλιοί υπολογιστές, ηλεκτρικά σκεύη, πλαστικά μπουκάλια και χαρτιά) πήραν το δρόμο της ανακύκλωσης.
07/04/2009: Η Α' τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Μυτιλήνης στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος ''Ασφαλώς κυκλοφορώ''.
06/04/2009: Ευχαριστήριο προς τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.
06/04/2009: Λεξικό της Ερεσιώτικης Γλώσσας. Η εργασία που ξεκίνησε από το προηγούμενο σχολικό έτος η μαθήτρια Παγκαλίνη Δέσποινα, έφθασε αισίως στο τέλος της.
 Το λεξικό μας ολοκληρώθηκε και σας το παρουσιάζουμε.
     03/04/2009: ''Παπανικολής''. Μια σύντομη ιστορία της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Το κείμενο αντλήθηκε από την ιστοσελίδα του αθλητικού μας συλλόγου και η επιλογή του έγινε από το μαθητή της Γ' Γυμνασίου Μιχάλη Θεοδωρίδη.
01/04/2009: Λουλούδια και φυτά στην Ερεσό. Οι μαθήτριες της Α' Γυμνασίου, Πανταχού Ευαγγελία, Σίφις Καρολίνα και Τρέντου Αρετή, φωτογράφισαν και σχολίασαν λουλούδια και φυτά που ομορφαίνουν τον τόπο της Ερεσού. Η εξαιρετική τους εργασία θα έχει και συνέχεια τις επόμενες μέρες.

Μάθετε επίσης για τα βότανα της Ερεσού και δείτε φωτογραφίες από τα λουλούδια και τη φύση του τόπου μας.

31/03/2009: Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος ''Η οικογένεια μου, το χωριό, εγώ...τα σκουπίδια (ανακύκλωση)'' το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων στην Καβάλα από τις 24 έως τις 28 Μαρτίου 2009.
Οι μαθητές παρακολούθησαν τις δραστηριότητες του Κέντρου, επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της πόλης, παρακολούθησαν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και ξεναγήθηκαν στο σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών.
 

Δείτε φωτογραφίες, εντυπώσεις και το πρόγραμμα της εκδρομής.

27/03/2009: Σαπφώ και Φάωνας. Οι μαθητές του σχολείου μας ετοίμασαν μία εργασία που αναφέρεται στο μύθο της Σαπφώς και του Φάωνα, με σκοπό τη συμμετοχή στη μαθητική συνάντηση –Φεστιβάλ Ικαρίας 2009 με θέμα: ''Η Μυθολογία από μαθητές και για μαθητές. Ένα μάθημα ιστορίας για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη''.

27/03/2009: Στα πλαίσια του eTwinning το σχολείο μας θα λάβει μέρος σε διαγωνισμό καρτ ποστάλ.
Όλες οι κάρτες θα εκτεθούν στην Πράγα στις 6-7 Μαΐου 2009 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για το πρόγραμμα της ''Διά Βίου Μάθησης''. Οι πιο πρωτοποριακές θα παρουσιαστούν στο Διαδίκτυο ή θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές δημοσιεύσεις σε δραστηριότητες Comenius και eTwinning.
Την καρτ ποστάλ του σχολείου μας ζωγράφισε η Καρολίνα Σίφις, μαθήτρια της Α' Γυμνασίου,   ενώ το σλόγκαν που θα τη συνοδεύει είναι:
''Βίρα τις άγκυρες για άλλους τόπους, να δουν τα μάτια μας άλλους ανθρώπους''.

    24-25/03/2009: Η Γιορτή της 25ης Μαρτίου. Το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με κείμενα που αναφέρονταν στο χρονικό του αγώνα, καθώς και με ποιήματα και τραγούδια από τη χορωδία.
  19/03/2009: Έργα ζωγραφικής μαθητών του σχολείου μας, τα οποία έλαβαν μέρος στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες 2009 με θέμα: ''Η παιδεία αλλάζει τον κόσμο''.
 18/03/2009: Εκδήλωση-συζήτηση. Το κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των εξαρτήσεων ''Πνοή'' Λέσβου επισκέφθηκε εκ νέου το σχολείο μας για να συζητήσει με τους μαθητές το πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε στόχους στη ζωή μας.
  17/03/2009: Εντυπώσεις μαθητών της Β' Γυμνασίου από τη θεατρική παράσταση στην Αγιάσο.
 16/03/2009: Αποτελέσματα καλλιτεχνικών αγώνων Β. Αιγαίου. Το σχολείο μας έλαβε την 4η θέση (ειδική διάκριση) στους μαθητικούς αγώνες θεάτρου. Συγχαρητήρια στα παιδιά της θεατρικής ομάδας και στις υπεύθυνες καθηγήτριες.

  13/03/2009: Η Θεατρική ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στους μαθητικούς αγώνες θεάτρου που πραγματοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη από τις 10-14 Μαρτίου 2009, με την ''Ελένη'' του Ευριπίδη σε διασκευή του Βασίλη Αναστασιάδη.
Η παράσταση δόθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 3:00μμ στο θέατρο του Δημοτικού Αναγνωστηρίου στην Αγιάσο.

Δείτε φωτογραφίες και το πρόγραμμα της παράστασης.

04/03/2009: Εκδήλωση με θέμα τα ναρκωτικά. Οι κυρίες Κιστάνη Σοφία και Ψύρρα Παναγιώτα, ψυχολόγοι του κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής νομού Λέσβου ''Πνοή'', ενημέρωσαν τους μαθητές του σχολείου μας σχετικά με θέματα εξάρτησης και χρήσης ουσιών. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις στις ομιλήτριες, ενώ στο τέλος κάθε μαθητής πρότεινε τρόπους θωράκισης του εαυτού μας απέναντι στα ναρκωτικά.
27/02/2009: Η γυναικεία παραδοσιακή φορεσιά της Ερεσού. Η μαθήτρια της Β' Γυμνασίου Παγκαλίνη Δέσποινα γράφει για τη φορεσιά των γυναικών της Ερεσού.
17/02/2009: Βότανα της Ερεσού. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες ορισμένων από τα φυτά που ευδοκιμούν στον τόπο μας. Μια εξαιρετική εργασία της Αγγελικής Παπαδοπούλου μαθήτριας της Α' Γυμνασίου, η οποία θα έχει και συνέχεια.
16/02/2009: Φωτογραφίες από τις πρόβες της θεατρικής μας ομάδας.
13/02/2009: Σχολικός περίπατος στο γήπεδο της Ερεσού. Μια καλή ευκαιρία προπόνησης για την ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας.
09/02/2009: Μία σύντομη παρουσίαση του Γεωκτηνοτροφικού συνεταιρισμού της Ερεσού
 από τη μαθήτρια της Α' Γυμνασίου Καλαρέτα Ισμήνη.
29/01/2009: Η ανδρική παραδοσιακή φορεσιά της Ερεσού. Μία περιγραφή της φορεσιάς του χωριού μας από το Βασίλη Σάββα, μαθητή της Β' Γυμνασίου.
 21/01/2009: Εκπαιδευτική εκδρομή. Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος '' Η φύση στο έργο δημιουργών της Μυτιλήνης'', το σχολείο μας επισκέφθηκε το ψηφιακό μουσείο ''Γ. Ιακωβίδης'',  που βρίσκεται στο χωριό Χίδηρα της Λέσβου.
12/01/2009: Ο Λευτέρης Κοτσίνης, μαθητής της Α' Γυμνασίου, φωτογράφισε και σχολίασε τα βρυσάκια που βρίσκονται στις γειτονιές της Ερεσού.
20/12/2008: Οι μαθητές που αποτελούν τη θεατρική ομάδα του σχολείου με συνοδό την καθηγήτρια κα Καλογερούδη Γιαννούλα είπαν τα κάλαντα στα καταστήματα της Ερεσού και ευχήθηκαν στους κατοίκους του χωριού καλά Χριστούγεννα. Τα χρήματα που μάζεψαν τα παιδιά θα διατεθούν για τα σκηνικά  και κοστούμια της παράστασης.
12/12/2008: Η Θεατρική ομάδα του σχολείου μας θα ανεβάσει φέτος την ''Ελένη'' του Ευριπίδη σε διασκευή του Βασίλη Αναστασιάδη. Ήδη οι υπεύθυνες καθηγήτριες, αφού ολοκλήρωσαν τη διανομή των ρόλων στους μαθητές, ξεκίνησαν πρόβες στη γεωργική σχολή.
05/12/2008:  Ένα όμορφο PowerPoint  με θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος από τη μαθήτρια της Α' Γυμνασίου Καρολίνα Σίφις.
27/11/2008: Δοκιμάσατε τις συνταγές μας; Μαθητές της Γ' Γυμνασίου έγραψαν μερικές παραδοσιακές συνταγές της Ερεσού και σας καλούν να τις δοκιμάσετε. Κρατήστε όμως την όρεξη σας, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες.
11/11/2008: Σχολική εκδρομή. Το σχολείο μας πραγματοποίησε περίπατο στη σκάλα Ερεσού. Μαθητές και καθηγητές κατέβηκαν από το χωριό μέχρι τη Σκάλα περπατώντας μια υπέροχη διαδρομή  με χωμάτινο δρόμο και γραφικά μονοπάτια. Η επιστροφή έγινε με λεωφορείο.

     10/11/2008: Το σχολείο μας είναι στην διαδικασία εύρεσης σχολικών εταίρων για συμμετοχή στο πρόγραμμα Comenius. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αμοιβαία ανταλλαγή μαθητών με σκοπό τη γνωριμία του πολιτισμού και της κουλτούρας μιας  άλλης ευρωπαϊκής χώρας.  Οι μαθητές θα επικοινωνούν στην αγγλική γλώσσα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Πολυξένη Σκλεπάρη (ΠΕ06– Αγγλική Φιλολογία), Κωσταντίνα Γκιουμέ (ΠΕ03– Μαθηματικός).        

  03/11/2008: Λουλούδια και φύση στις αυλές και τους δρόμους της Ερεσού.

  17/10/2008: 'Εθιμα και τραγούδια του γάμου στην Ερεσό.

  Σπίτια, γειτονιές και σοκάκια του χωριού σε μία συλλογή από φωτογραφίες, η οποία θα εμπλουτίζεται συνέχεια.

 

Αρχή σελίδας

 

 

 

 

Προηγούμενα έτη

  

Η ομάδα της ιστοσελίδας του σχολείου μας

Λεξικό της ερεσιώτικης γλώσσας

Οι μαθητές δημιουργούν

Εντυπώσεις καθηγητών που υπηρέτησαν στο σχολείο μας

Οι Παραδοσιακές Φορεσιές της Ερεσού

Λουλούδια-Φύση

Μαθητές του σχολείου μας φωτογραφίζουν τη φύση της Ερεσού καθώς και τα λουλούδια που υπάρχουν στις αυλές των σπιτιών.

Οι γειτονιές της Ερεσού

Τα σπίτια, οι γειτονιές και τα σοκάκια της Ερεσού σε μία συλλογή από φωτογραφίες που τράβηξαν  μαθητές του σχολείου.

Εκδρομές- Περίπατοι

Φωτογραφίες από εκδρομές και περιπάτους του σχολείου μας.
Γιορτές και εκδηλώσεις
Εθνικές επέτειοι, γιορτές και εκδηλώσεις.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Εκδρομές που πραγματοποιεί το σχολείο μας στο πλαίσιο διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Θεατρική ομάδα

Ποιο έργο θα ανεβάσει φέτος η θεατρική ομάδα του σχολείου μας; Ποιοι μαθητές συμμετέχουν;  Πατήστε εδώ για πληροφορίες.

Συνδέσεις

 

Οικολογία

Αναζήτηση στο Διαδίκτυο

 

© Γυμνάσιο Ερεσού 2007-2009

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ