ΘΕΟΦΡΑΣΤΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΡΕΣΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

 

Greek version     

 

Η ιστοσελίδα μας φιλοξενείται από το sch.gr

Ιστορία του σχολείου

Ένα κείμενο που αναφέρεται στην ιστορία του σχολείου μας  γραμμένο  από τη μαθήτρια Μυρσίνη-Αναστασία Δημακοπούλου.

Ιστορία της Ερεσού

Η ιστορία του τόπου μας σ' ένα ευσύνοπτο κείμενο που έγραψε η μαθήτρια Μανούσου Ιωάννα.

Θεόφραστος και Σαπφώ

Δύο μεγάλες προσωπικότητες της αρχαιότητας  που γεννήθηκαν στην Ερεσό. Μια σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου τους από τις μαθήτριες Σαββέλου Δέσποινα και Τρέντου Αναστασία.

Τοπικό Ιδίωμα

Η μαθήτρια Παγκαλίνη Δέσποινα κατέγραψε την ερεσιώτικη γλώσσα σ' ένα λεξικό το οποίο ανανεώνεται συνεχώς.

Ήθη και έθιμα

Ο μαθητής Σάββας Βασίλης βασισμένος σε διηγήσεις ηλικιωμένων ανθρώπων της περιοχής γράφει για τα έθιμα της Ερεσού.

Συνταγές της Ερεσού

Οι μαθητές του σχολείου έγραψαν παραδοσιακές συνταγές της Ερεσού και σας καλούν να τις δοκιμάσετε.

Έργα ζωγραφικής

Έργα ζωγραφικής μαθητών του σχολείου.

Συναισθήματα με αφορμή τους ελέγχους προόδου

15/12/2009: Οι μαθητές του σχολείου μας εκφράζουν τα συναισθήματα τους με αφορμή τους ελέγχους:

Οι βαθμοί μου μου άρεσαν πολύ. Ήμουν ευχαριστημένος από τους δασκάλους . Αλλά έκανα και εγώ μια μεγάλη προσπάθεια. Οι γονείς μου ήταν χαρούμενοι για τους βαθμούς μου και τους αγαπώ πολύ γιατί κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για εμένα και εγώ προσπαθώ να πάρω καλούς βαθμούς για να τους κάνω χαρούμενους. Ελπίζω να έχετε καλούς γονείς που να σας βοηθάνε σαν και τους δικούς μου.

Στράτος  Β΄ γυμνασίου

 

Λίγο πριν από τους βαθμούς είχε δεθεί ένας κόμπος στο στομάχι μου. Οι βαθμοί μου δεν ήταν και οι καλύτεροι και δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη και από τους καθηγητές αλλά και από τον εαυτό μου, διότι ότι κατάφερα το κατάφερα από μόνη μου χωρίς καμιά βοήθεια από το σπίτι…

Στόχος μου τώρα είναι να βελτιωθώ και να βάλω έναν προγραμματισμό στο διάβασμα μου. Στο τέλος ο κόμπος λύθηκε, μερικά δάκρυα έτρεξαν από τα μάτια μου…

Ένιωσα μια μικρή απογοήτευση, θα μπορούσα και καλύτερα…

Κλεονίκη Β΄ γυμνασίου

Πριν τον έλεγχο δεν με ένοιαζε, ούτε τι θα πάρω, δηλαδή αδιαφορία πλήρης. Και μετά τον έλεγχο πάλι τα ίδια δεν με ένοιαζε καθόλου

Αγόρι Β΄ γυμνασίου 

 

Πριν τους βαθμούς (μερικές μέρες πριν) είχα φοβερή αγωνία. Στο σπίτι προετοίμαζα τους γονείς μου για το χειρότερο. Αφού ήμουνα σίγουρη ότι θα έπαιρνα καμιά μεγάλη τιμωρία. Μια ώρα πριν είχα υπερένταση και δεν μπορούσα να να καθίσω, ήμουν συνεχώς όρθια. Αφού χτύπησε το κουδούνι για να σχολάσουμε πήγα κατευθείαν στη παιδική χαρά δίπλα από το σχολείο και περίμενα μαζί με τα άλλα παιδιά. Καθώς περνούσε η ώρα και έβλεπα όλο και πιο πολλούς γονείς να βγαίνουν από το σχολείο τόσο το άγχος μου μεγάλωνε. Πολλά παιδιά που είχαν πάρει τους ελέγχους με ρώταγαν τι είχα πάρει και εγώ τους απαντούσα ότι δεν τους είχα ακόμη. Άλλα παιδιά που δεν τους είχαν πάρει και αυτά έλεγαν να πάω στο σχολείο μαζί τους, αλλά εγώ προτιμούσα να περιμένω στο πάρκο. (Πρέπει να σας πω ότι μου αρέσει να αγωνιώ για κάτι). Έτσι κάποια στιγμή δεν άντεξα και πήγα στη μαμά μου. Μπήκα στο σχολείο και εκείνη την στιγμή την είδα να μιλάει με την τελευταία δασκάλα και έτσι είπα στον εαυτό μου ότι μπορούσα  να περιμένω λίγο ακόμη. Μόλις

Όταν η μαμά μου, μου έδωσε τον έλεγχο και τον είδα ήμουν αρκετά ευχαριστημένος. Όλοι οι καθηγητές είπαν πολύ καλά πράγματα, για το μόνο που είχα αγωνία ήταν τα φιλολογικά μαθήματα γιατί πιστεύω πως αδικήθηκα λίγο στα αρχαία, αλλά …περασμένα ξεχασμένα. Ελπίζω στο επόμενο τρίμηνο να τα πάω λίγο καλύτερα, αν και σ’ αυτό το τρίμηνο μια χαρά τα πήγα!!!

Λουκάς Β΄ γυμνασίου

Οι βαθμοί μου είναι όπως περίπου τους περίμενα. Είχα προειδοποιήσει τους γονείς μου για το τι θα δουν για να είναι προετοιμασμένοι και να μην πάθουν ανακοπή. Για να προσπαθήσω περισσότερο έβαλα στοίχημα με ένα μηχανάκι αν τους ανεβάσω.

Σίγά –σιγά γίνομαι καλύτερος και νομίζω θα τα καταφέρω.  

Φώτης Β΄ γυμνασίου

Η ώρα πήγαινε 12:30 χτύπησε το κουδούνι και είδα την μητέρα μου να περιμένει έξω από την τάξη, εγώ με το που την είδα η κάρδιά μου χτύπαγε πολύ δυνατά. Ήμασταν στον διάδρομο και βλέπαμε τους γονείς μας, να ρωτάν τους καθηγητές και εμείς τρέμαμε σαν τα ψάρια. Οι μισοί τρώγανε τα νύχια τους και οι άλλοι μασουλούσανε μια τσίχλα σαν τις κατσίκες. Με το που πήραμε στα χέρια μας τους βαθμούς, οι μισοί γελάγανε και οι άλλοι κλαίγανε. Πάντως, στην τάξη μας γενικά τα πήγαμε καλά

Ευαγγελία Β΄ γυμνασίου

Λίγο πριν πάρω τους βαθμούς είχα πολύ άγχος επειδή στα διαγωνίσματα δεν τα πήγα και τόσο καλά και φοβόμουν. Μόλις τους είδα χάρηκα πάρα πολύ για τα αποτελέσματα, νόμιζα ότι σε λίγα μαθήματα θα τα πήγαινα χάλια και είχα στεναχωρηθεί. Αλλά πάλι καλά που δεν μετράει μόνο το διαγώνισμα. Στο δεύτερο τρίμηνο θα προσπαθήσω περισσότερο.

Αρετή Β΄ γυμνασίου

 

Όταν η μητέρα μου πήγε να πάρει τον έλεγχο είχα πάρα πολύ άγχος. Όταν τον πήρα στα χέρια μου είχα πάθει πάρκινσον και αγωνιούσα να δω τους βαθμούς. Τελικά οι βαθμοί ήταν όπως τους περίμενα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλους τους καθηγητές. Ελπίζω στο δεύτερο τρίμηνο να είναι καλύτεροι οι βαθμοί, βέβαια θέλει προσπάθεια αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για κάτι καλύτερο.

Λευτέρης Β΄ γυμνασίου

Λίγα λεπτά πριν πάρουμε τους βαθμούς είχα πολύ αγωνία. Από τι μία ήμουνα χαρούμενη αλλά από την άλλη έτοιμη να λιποθυμήσω. Όταν μπήκα στο σχολείο είδα τους γονείς μου να μιλάνε με τους καθηγητές και με έπιασε τρέμουλο. Όταν τους πήρα ένιωσα και ικανοποίηση, αλλά και μια μικρή απογοήτευση. Απογοήτευση γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένη με τους βαθμούς και ικανοποίηση γιατί αυτούς τους βαθμούς περίμενα και άξιζα να τους πάρω.

Κορίτσι Β΄ γυμνασίου

Λίγο πριν έρθουν οι γονείς μου για να πάρουν τον έλεγχο επίδοσης, είχα πολύ άγχος και αγωνία, διότι φοβόμουν εάν δεν είχα καλή βαθμολογία στο σπίτι θα άκουγα κήρυγμα, αλλά προσπαθούσα να ενθαρρύνω τον εαυτό μου και να το ξεχάσω.

Μετά τους βαθμούς αισθανόμουν πολύ χαρούμενη διότι είχα καλή βαθμολογία και οι γονείς μου ήταν ευχαριστημένοι, κάπως γκρίνιαξαν για δυο βαθμολογίες. Στο δεύτερο τρίμηνο θα προσπαθήσω να αγγίξω το άριστα.

Ισμήνη Β΄ γυμνασίου

Την Παρασκευή όλοι οι γονείς μαζεύτηκαν για να παραλάβουν τους ελέγχους και να μιλήσουν με τους καθηγητές μας. Εκεί φυσικά ήταν και οι δικοί μου. Δεν είχα ιδιαίτερο άγχος γιατί ήξερα ότι τα πήγα αρκετά καλά αφού είχα ρωτήσει τους καθηγητές. Ήθελα πολύ να πάρω καλούς βαθμούς για να χαρεί η οικογένεια μου και φυσικά για εμένα για να εξασφαλίσω ένα καλό μέλλον. Όταν επιτέλους είδα τον πατέρα μου να βγαίνει στο προαύλιο κρατώντας τον έλεγχο έτρεξα να δω. Ένα μεγάλο χαμόγελο εμφανίστηκε στα χείλη μου. Όλοι με καμάρωναν, ήμουν πολύ χαρούμενη J

Καρολίνα Β΄ γυμνασίου 

 

Αρχή σελίδας

 

Προηγούμενα έτη

  

Η ομάδα της ιστοσελίδας του σχολείου μας

Λεξικό της ερεσιώτικης γλώσσας

Οι μαθητές δημιουργούν

Εντυπώσεις καθηγητών που υπηρέτησαν στο σχολείο μας

Οι Παραδοσιακές φορεσιές της Ερεσού

Λουλούδια-Φύση

Μαθητές του σχολείου μας φωτογραφίζουν τη φύση της Ερεσού καθώς και τα λουλούδια που υπάρχουν στις αυλές των σπιτιών.

Οι γειτονιές της Ερεσού

Τα σπίτια, οι γειτονιές και τα σοκάκια της Ερεσού σε μία συλλογή από φωτογραφίες που τράβηξαν  μαθητές του σχολείου.

Εκδρομές- Περίπατοι

Φωτογραφίες από εκδρομές και περιπάτους του σχολείου μας.
Γιορτές και εκδηλώσεις
Εθνικές επέτειοι, γιορτές και εκδηλώσεις.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Εκδρομές που πραγματοποιεί το σχολείο μας στο πλαίσιο διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Θεατρική ομάδα

Ποιο έργο θα ανεβάσει φέτος η θεατρική ομάδα του σχολείου μας; Ποιοι μαθητές συμμετέχουν;  Πατήστε εδώ για πληροφορίες.

Συνδέσεις

 

Οικολογία

Αναζήτηση στο Διαδίκτυο

 

© Γυμνάσιο Ερεσού 2007

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ