ΘΕΟΦΡΑΣΤΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΡΕΣΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

 

Greek version  

 

Η ιστοσελίδα μας φιλοξενείται από το sch.gr

Ιστορία του σχολείου

Ένα κείμενο που αναφέρεται στην ιστορία του σχολείου μας  γραμμένο  από τη μαθήτρια Μυρσίνη-Αναστασία Δημακοπούλου.

Ιστορία της Ερεσού

Η ιστορία του τόπου μας σ' ένα ευσύνοπτο κείμενο που έγραψε η μαθήτρια Μανούσου Ιωάννα.

Θεόφραστος και Σαπφώ

Δύο μεγάλες προσωπικότητες της αρχαιότητας  που γεννήθηκαν στην Ερεσό. Μια σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου τους από τις μαθήτριες Σαββέλου Δέσποινα και Τρέντου Αναστασία.

Τοπικό Ιδίωμα

Η μαθήτρια Παγκαλίνη Δέσποινα κατέγραψε την ερεσιώτικη γλώσσα σ' ένα λεξικό το οποίο ανανεώνεται συνεχώς.

Ήθη και έθιμα

Ο μαθητής Σάββας Βασίλης βασισμένος σε διηγήσεις ηλικιωμένων ανθρώπων της περιοχής γράφει για τα έθιμα της Ερεσού.

Συνταγές της Ερεσού

Οι μαθητές του σχολείου έγραψαν παραδοσιακές συνταγές της Ερεσού και σας καλούν να τις δοκιμάσετε.

Έργα ζωγραφικής

Έργα ζωγραφικής μαθητών του σχολείου.

Σχολική χρονιά 2007-2008

Οι μαθητές δημιουργούν:

Στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού (ΣΕΠ) οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου κάνουν λόγο για το επαγγελματικό τους μέλλον.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ;

Κορίτσι

Το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω στο μέλλον είναι αρχαιολόγος. Οι λόγοι που επέλεξα αυτό το επάγγελμα είναι οι εξής: μου αρέσει πολύ η ιστορία και μου αρέσει να ανακαλύπτω πράγματα και να τα τοποθετώ σε μία χρονολογική κλίμακα. Κανένας δε με επηρέασε σε αυτή μου την επιλογή και ούτε πρόκειται να με επηρεάσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω στο μυαλό μου κάποιες εναλλακτικές επιλογές.

Στην ηλικία των τριάντα φαντάζομαι τον εαυτό μου ως εξής: να είμαι μια πολύ επιτυχημένη αρχαιολόγος με μεταπτυχιακό, που θα κάνω συνέχεια ανασκαφές και με μία ευτυχισμένη οικογένεια με δύο παιδιά και τον άνδρα μου.

Αγόρι

Εγώ θα ήθελα να γίνω μηχανικός γιατί η περιοχή μας νομίζω πως στερείται από ένα καλό και οργανωμένο μηχανουργείο και οι κάτοικοι όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα αναγκάζονται να πάνε στην Καλλονή. Στην επιλογή μου αυτή δεν με επηρέασαν οι γονείς ούτε οι φίλοι αλλά τα ενδιαφέροντα μου. Εάν δεν εκπληρωθεί αυτή η επιλογή θα ήθελα να γίνω αστυνομικός ώστε να μπω στο δημόσιο και να έχω ένα σίγουρο μηνιαίο μισθό.

Όσον αφορά το μηχανουργείο νομίζω πως η Ερεσός θα αντέξει μία τέτοιου είδους επιχείρηση αφού τη χρειάζεται. Ακόμα μπορεί να ωφεληθεί από αυτό και ο αδελφός μου, ενώ επιπλέον θα υπάρχει μια στρωμένη δουλειά για τα παιδιά που θα αποκτήσω στο μέλλον.

Κορίτσι

Το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω είναι δασκάλα. Όταν ήμουν στο δημοτικό επιθυμούσα πάρα πολύ να γίνω κομμώτρια. Νόμιζα πως ήταν το όνειρο μου. Τώρα που είμαι Γ΄ Γυμνασίου και κάνω το μάθημα του ΣΕΠ με ρωτάει συχνά ο καθηγητής μου για το τι σκέφτομαι να κάνω. Κι εγώ απαντώ κομμώτρια. Όμως επειδή είμαι καλή μαθήτρια και έχω δυνατότητες για κάποια σχολή, άρχισα να σκέφτομαι το επάγγελμα της δασκάλας.

Έχει αρχίσει να μου αρέσει η ιδέα γιατί έχει πολλά καλά. Καλό μισθό, οκτάωρο, ένσημα, διακοπές και πολλά άλλα.

Εναλλακτικές επιλογές δεν έχω σκεφτεί γιατί νομίζω ότι θα πετύχω.

Όταν πάω τριάντα χρονών με φαντάζομαι δασκάλα, ίσως παντρεμένη και επιτυχημένη.

Αγόρι

Εγώ θα ήθελα να γίνω επιχειρηματίας, επειδή αυτή η δουλειά μου αρέσει πολύ και την ξέρω καλά, αφού ο πατέρας μου έχει μαγαζί κάτω στη σκάλα. Σε αυτή μου την επιλογή δε με επηρέασε κανείς. Εάν δεν τα καταφέρω θα με ενδιέφερε και το επάγγελμα του ψυκτικού. Όταν γίνω τριάντα χρονών θέλω να έχω δύο μαγαζιά και να έχω αρραβωνιαστεί.

Κορίτσι                                                                                     

Εδώ και χρόνια μου αρέσει το επάγγελμα της αισθητικού. Κάποιοι λόγοι που θέλω να κάνω αυτό το επάγγελμα είναι οι εξής: έχει καλές απολαβές, δεν είναι πάρα πολύ κουραστικό και δε θα δουλεύω πολλές ώρες.

Γι’ αυτή τη δουλειά που επέλεξα να κάνω δεν με έχει επηρεάσει κανένας. Μόνη μου το αποφάσισα. Αν δε καταφέρω να κάνω αυτό το επάγγελμα θα ήθελα να γίνω αστυνομικός. Όταν φτάσω στην ηλικία των τριάντα φαντάζομαι τον εαυτό μου με ένα μαγαζί δικό μου το οποίο θα πηγαίνει καλά και με μία καλή οικογένεια.

Αγόρι

Εγώ θα ήθελα να γίνω μεταλλειολόγος. Ο λόγος είναι ότι ο πατέρας μου έχει λατομείο και συσχετίζεται με αυτό το επάγγελμα. Επίσης έχω γνωρίσει άλλους μεταλλειολόγους και απ’ ό,τι λένε έχει καλές οικονομικές απολαβές και πολύ ενδιαφέρον. Αν δεν τα καταφέρω οι εναλλακτικές λύσεις που έχω είναι να δουλέψω στην επιχείρηση του πατέρα μου ή να ανοίξω ένα μαγαζί με προϊόντα για το αυτοκίνητο (ζάντες, ελαστικά, λιπαντικά κ.α.). Πιστεύω πως στα τριάντα μου πολύ πιθανόν να έχω επιτύχει το στόχο μου, να εργάζομαι κανονικά έχοντας επίσης μια οικογένεια.

Κορίτσι

Εμένα από μικρή μου άρεσαν τα παιδιά, γι’ αυτό και θέλω να γίνω βρεφονηπιοκόμος. Δεν με έχει επηρεάσει κανείς για να το διαλέξω. Απλά είναι ένα επάγγελμα που θέλω.

Μια εναλλακτική επιλογή για μένα είναι Νηπιαγωγός αφού και αυτό είναι ένα επάγγελμα που σχετίζεται με παιδιά. Στην ηλικία των τριάντα με φαντάζομαι μια βρεφονηπιοκόμο παντρεμένη με τέσσερα ή πέντε παιδιά.

Αγόρι

Εγώ θέλω να γίνω φανοποιός αυτοκινήτων δηλαδή να φτιάχνω αυτοκίνητα και μετά να τα βάφω. Ο πατέρας μου κάνει την ίδια δουλειά και κάθε καλοκαίρι με παίρνει μαζί του, ενώ όταν μεγαλώσω θα μου δώσει το μαγαζί για να δουλεύω μέσα. Μου αρέσει αυτή η δουλεία και την έχω διαλέξει. Έχω επηρεαστεί από τον πατέρα μου αλλά σε πολύ μικρό βαθμό. Άλλο επάγγελμα δεν έχω μέσα στο μυαλό μου αφού ξέρω πως αυτή θα είναι η δουλειά που θα κάνω. Στην ηλικία των τριάντα θα αρχίσω να κάνω οικογένεια και παιδιά.

 

Αρχή σελίδας

 

 

Προηγούμενα έτη

  

Η ομάδα της ιστοσελίδας του σχολείου μας

Λεξικό της ερεσιώτικης γλώσσας

Οι μαθητές δημιουργούν

Εντυπώσεις καθηγητών που υπηρέτησαν στο σχολείο μας

Οι Παραδοσιακές Φορεσιές της Ερεσού

Λουλούδια-Φύση

Μαθητές του σχολείου μας φωτογραφίζουν τη φύση της Ερεσού καθώς και τα λουλούδια που υπάρχουν στις αυλές των σπιτιών.

Οι γειτονιές της Ερεσού

Τα σπίτια, οι γειτονιές και τα σοκάκια της Ερεσού σε μία συλλογή από φωτογραφίες που τράβηξαν  μαθητές του σχολείου.

Εκδρομές- Περίπατοι

Φωτογραφίες από εκδρομές και περιπάτους του σχολείου μας.
Γιορτές και εκδηλώσεις
Εθνικές επέτειοι, γιορτές και εκδηλώσεις.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Εκδρομές που πραγματοποιεί το σχολείο μας στο πλαίσιο διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Θεατρική ομάδα

Ποιο έργο θα ανεβάσει φέτος η θεατρική ομάδα του σχολείου μας; Ποιοι μαθητές συμμετέχουν;  Πατήστε εδώ για πληροφορίες.

Συνδέσεις

 

Οικολογία

Αναζήτηση στο Διαδίκτυο

 

© Γυμνάσιο Ερεσού 2007-2009

ΚΕΝΤΡΙΚΗ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ | ΜΑΘΗΤΕΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ